سردخانه ها بالا صفر
    
تعداد بازدید: 2621
         
دسته بندی : عمومی
    
تاریخ درج خبر : 1397/12/15

اصول استفاده از سردخانه های بالای صفر بر این اساس است که پایین آمدن دمای محصول در زمان نگهداری موجب می شود که فساد میکروبی ، شیمیایی وفیزیکی محصول کندویا متوقف شود.

سردخانه های بالا صفر:
اصول استفاده از سردخانه های بالای صفر بر این اساس است که پایین آمدن دمای محصول در زمان نگهداری موجب می شود که فساد میکروبی ، شیمیایی وفیزیکی محصول کندویا متوقف شود.
دماهای پایین با جلوگیری یا توقف رشد میکرو ارگانیسم های فاسد کننده موجب جلوگیری از فساد میکروبی می گردند ،
که دربین میکروارگانیسم های مختلف میکروارگانیسم های سرما دوست قابل اهمیت ومسئله ساز می باشند که معمولا مناسب ترین دما جهت رشد آنها زیر ۱۰ درجه سانتیگراد می باشد.
دراین روش نگهداری جهت جلوگیری از رشد میکروارگانیسم های سرما دوست ممکن است از روشهای تکمیلی نظیر استفاده از انواع ترکیبات ضد قارچ ویا ضد باکتری ویا از پرتوهای فرا بنفش استفاده شود.
که ترکیبات شیمیایی ممکن است به صورت محلول ویا همراه با عمل واکس زدن مورد استفاده قرار می گیرد ولی استفاده از پرتو فرا بنفش به صورت لامپ های مخصوص در داخل سردخانه ها ارجحیت بیشتری دارد.
کاهش دما همچنین از فساد شیمیایی جلوگیری می نماید .به طور کلی سرعت واکنشهای شیمیایی مثل قهوه ای شدن آنزیمی ،تنفس ،رسیدن میوه و….
با افزایش دما تشدید می یابد.طبق یک نظریه علمی شدت واکنش های شیمیایی در ازاء افزایش هر ۱۰ درجه سانتیگراد تقریبا” دو برابر میشود.
لذا با نگهداری میوه وسبزی در سرد خانه ها توسط کاهش دما از شدت تنفس وفعل وانفعالات شیمیایی جلوگیری بعمل می آید.
قابل ذکراست که باکاهش دمای محصولاتی نظیر میوه وسبزی در سردخانه های بالای صفر از فساد فیزیکی این محصولات هم کاسته می شود.
چون که کاهش دما سرعت تبخیر آب را پایین می آورد وبا این روش از پژمردگی محصول که نوع فساد فیزیکی محسوب می شود جلوگیری می شود ولی ذکر این نکته نباید فراموش گردد.
که در جریان حمل ونقل-بسته بندی وچیدن این محصولات در سردخانه باید نهایت دقت بعمل آید تامحصولاتی که به لحاظ فیزیکی حساس هستند دچار صدمات مکانیکی ویا ضایعات دیگر فیزیکی نگردد.
فرق سردخانه زیر صفر و بالا صفر:
یکی از مهم ترین فرق های این دو نوع سردخانه این بوده که در واقع در کمپرسورهای سردخانه های زیر صفری از قدرت و ظرفیت پایین تری نسبت به بالا صفری برخوردار هستند.
اگر قدرت سيم پيچ هر دو کمپرسور(زیرصفری و بالا صفری) را يکسان درنظر بدانیم کمپرسور زیر صفری داراي فشار ديسچارج پايين تري است درنتيجه کمپرسور ساخته شده براي زیر صفر داراي قطر سيلندر بزرگتري و در نتيجه جابجايي گاز بيشتري نسبت به کمپرسور ساخته شده براي بالا صفری خواهد بود.

اگر بخواهيم قطر سيلندر و کورس پيستون دو کمپرسور را يکسان بدانیم همانطور که گفتيم چون فشار ديسچارج زیر صفری پايين تر ميباشد، کمپرسور به سيم پيچ ضعيف تري نسبت به شرايط استفاده با کمپرسور بالا صفری نياز خواهد داشت.

تفاوت سردخانه زیر صفر و بالا صفر:
در شرايط زيرصفر بدليل بارگيري کمتر سيلندر هنگام مکش ، هنگام تراکم کمپرسور فشار کمتري را تحمل خواهد نمود بدين منظور سيم پيچ کمپرسور زيرصفري ضعيفتر است. همچنين در قطر سوپاپ اين دو کمپرسور هم تفاوتي وجود دارد بدين صورت که کمپرسور زيرصفري داراي سوپاپ ساکشن گشادتر و سوپاپ ديسچارج تنگ تري خواهد بود.
اگر کمپرسور ساخته شده براي شرايط زيرصفر در شرايط بالاي صفر استفاده بشود چون سيم پيچ اين کمپرسور نسبت به کمپرسور بالاي صفري ضعيفتر ميباشد ، پس از مدتي کار کمپرسور ميسوزدو کار نخواهد کرد.
اگر کمپرسور ساخته شده براي شرايط بالاي صفر در شرايط زيرصفر استفاده شود،چون سيم پيچ اين کمپرسور نسبت به کمپرسور بالاي صفري قويتر مي باشد، سيم پيچ و کمپرسور بيش از حد گرم شده و اگر تمهيداتي اصافه جهت خنک کردن کمپرسور انديشيده نشود، کمپرسور خواهد سوخت.
همچنین در مورد اپراتور هم باید بدانید که در ظاهر اواپراتور سرد خانه زیر صفری و بالای صفری اختلافی وجود ندارد تنها اختلاف در فاصله بین فین های کویل اواپراتور میباشد.
بطور مثال فاصله بین فین های بالا صفری 5/ سانتی متر . زیر صفری 8/ . و تونل انجماد 1 سانتی متر می باشد.
دلیل افزایش این فواصل در رابطه کاهش دما ی سرد خانه عدم تشکیل سریع برفک بر روی سطح اواپراتور خواهد بود.
همچنین معمولا در سردخانه ای زیر صفری از سایز سوزن اکسپنشن ولو پایین تری نسبت به بالا صفری انتخاب خواهد شد.
اما در بدنه بسته به ظرفیت سردخانه انتخاب می شود.

 

از   0   رای
0

  نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید مدیر سایت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.