کمپرسور به عنوان تجهیزات صنعتی جهت فشردهسازی گازها مورد بهره و استفاده میشوند و در حین انجام عمل فشردهسازی توسط این کمپرسورها، دمای گاز نیز تا حدودی افزایش پیدا می نماید.
کمپرسور سردخانه:کمپرسور به عنوان تجهیزات صنعتی جهت فشردهسازی گازها مورد بهره و استفاده میشوند و در حین انجام عمل فشردهسازی توسط این کمپرسورها، دمای گاز نیز تا حدودی افزایش پیدا می نماید.کمپرسور های بیشتر در سردخانه ها اسپلیت ها و یخچال ها مورد استفاده قرار میگیرند.کمپرسور، قلب تپنده یک سیستم تبریدی خنککننده است؛ میتواند با به وجود آوردن فشار در سیستم، ماده خنککننده و مبرد را به گردش دربیاورد. برای دارا بودن عملکرد مناسب در قسمت خروجی اواپراتور و ورودی کندانسور قرار میگیرد، تا بتواند مبرد را در هنگام عملکرد صحیح سیستم به حرکت دربیاورد.انواع کمپرسور:انوع گوناگونی از کمپرسور وجود دارد که در ابتدا ممکن است افراد را سردرگم کند. بنابراین دستهبندیهای مختلفی برای گروهبندی کمپرسورها ارائه شدهاند که میتواند در انتخاب درست به کار آیند. به طور کلی کمپرسورها را با ویژگیهای زیر دستهبندی میکنند:1. سرعت (سرعت ثابت یا سرعت متغییر)2. تعداد مراحل کار (تک مرحلهای، دو مرحلهای و چند مرحلهای)3. سیستم قدرت4. ساختار (باز، سمی هرمتیک و هرمتیک)5. سیستم خنکسازی کمپرسور (هوا، آب و روغن)6. روشهای روانکاری کمپرسور
موارد بالا برای دسته بندی کامل کمپرسورها کافی نیستند. به طور معمول کاربردیترین دسته بندی برای کمپرسور، به نحوه کار آنها برمیگردد. برای افزایش فشار یک سیال میتوان از دو روش استفاده کرد: کاهش حجم و یا افزایش سرعت. کمپرسورهایی که از روش اول استفاده میکنند را کمپرسورهای جابهجایی مثبت (Positive displacement) و کمپرسورهایی که سرعت سیال را افزایش میدهند را کمپرسورهای دینامیک (Dynamic) مینامند.قابلیتهای کمپرسورها:از مهمترین قابلیتها و ویژگیهای کاربردی کمپرسورها میتوان به مشخصات زیر اشاره کرد:1. کاربرد گسترده این کمپرسور در سیستمهای تبرید و تهویه مطبوع2. دارای طراحی بسیار باکیفیت و مقاوم3. دارای عمر طولانی جهت استفاده مداوم در سیستم تبرید4. دارای قابلیت مکش ۱۰۰ درصدی گازهای موجود5. دارای قابلیت مقاومت در برابر ضربههای واردشده به کمپرسور دانفوس در هنگام ورود مایع مبرد6. دارای بازدهی بسیار بالا در هنگام استفاده مداومنحوه کار کمپرسور:برای درک بهتر کاری که کمپرسور انجام میدهد، باید نسبت به سیکلهای تبرید شناخت پیدا کرد. زمانی که کمپرسور شروع به کار میکند، ماده مبرد که فشار پایینی دارد را از اوپراتور میگیرد. ماده مبردی که از اوپراتور مکیده میشود، درواقع حامل گرمای جذب شده از سردخانه است و باید به نحوی این انرژی به محیط بیرون منتقل شود. اما تبادل گرما زمانی اتفاق میافتد که دمای گاز از دمای محیط بیشتر باشد. کمپرسور با کاهش حجم گاز، باعث افزایش فشار گاز میشود و در نتیجه دمای گاز نیز افزایش پیدا میکند. پس از افزایش دمای ماده مبرد، کمپرسور به عنوان یک پمپ عمل کرده و این گاز گرم را به کندانسور میفرستد تا در آنجا دمای آن کاهش پیدا کند.