سردخانه میوه و سبزی
    
تعداد بازدید: 2186
         
دسته بندی : عمومی
    
تاریخ درج خبر : 1398/2/22

راهکارهای متفاوت برای حفظ کیفیت محصولات کشاورزی از قبیل میوه جات و سبزیجات

تاریخچه اهمیت سردخانه میوه :
همیشه نیاز به سردخانه میوه و سبزی جهت نگهداری و استفاده در فصولی که برداشت محصول انجام نمی شده احساس می شد. پیشینیان همواره سعی داشتند از راهکارهای متفاوت برای حفظ کیفیت محصولات کشاورزی از قبیل میوه جات و سبزیجات استفاده کنند ولی در نهایت به جزء روشهایی مثل خشک کردن، یا عایق کاری هایی با سفال و … موفق به انجام مناسب این امر نمی شدند.
با پیشرفت تکنولوژی و نیاز بازار، رفته رفته سردخانه های میوه به کمک کشاورزان و بازاریان جهت نگهداری میوه شتافت تا پس از تولید و برداشت میوه ها با نگهداری آن ها در سردخانه ها از فساد آن ها جلوگیری گردد.


مزایای استفاده از سردخانه میوه:
1. جلوگیری از فساد محصول اشاره کرد. روند انواع فسادها از قبیل فساد فیزیکی، فساد شیمیایی یا تغییر رنگ محصول، فساد ناشی از وجود میکروارگانیسم ها و غیره با نگهداری در سردخانه ها به شدت کند شده و حفظ کیفیت محصول در زمان طولانی تر را حاصل می گردد. استفاده از نور فرابنفش در سردخانه ها جهت جلوگیری از رشد میکروارگانیسم های سرمادوست بسیار مرسوم است.

2. کنترل قیمت بازار است. ذخیره کردن میوه در سردخانه موجب می شود در ماه هایی که مصرف میوه بسیار است و فصل برداشت آن محصول خاص نیست، بازار با کمبود مواجه نشده و حباب قیمت ایجاد نگردد. همچنین در فصول برداشت محصول نیز با کاهش قیمت میوه مواجه نگردد. در واقع تعادلی که در عرضه و تقاضا با ساخت سردخانه میوه ایجاد می گردد موجب خواهد شد از افزایش بی رویه که به ضرر مصرف کننده است، و از کاهش بیش از حد که به ضرر باغداران است جلوگیری به عمل آید. نقش سردخانه های میوه جات به عنوان حد واسط بازار و باغداران در این بین بسیار پر رنگ و حیاتی است.

3. رونق صادرات و کاهش واردات از مهمترین دستاوردهای اقتصادی وجود سردخانه های میوه برای کشور است. با جلوگیری از کمبود محصول در بازار سردخانه های بالای صفر میوه به صورت مستقیم بر اقتصاد کشور تاثیر خواهند گذاشت.

نکات و شرایط نگهداری میوه در سردخانه:
• در سردخانه ها با کنترل دما و رطوبت، همچنین با تهویه هوای مناسب مانع از رشد قارچ ها و دیگر میکروارگانیسم ها در میوه جات و سبزیجات می گردد. لازم است با کنترل، نظارت و بازرسی مستمر کیفیت محصول و دمای مناسب بررسی گردد.
• بهتر از از انبار کردن دو نوع محصول در یک اتاق خودداری کرد، مگر اینکه شرایط نگهداری هر دو محصول کاملا شبیه به هم باشند.
• فاصله جعبه ها بهتر است از کف، از دیوار ،از سقف (و حتی از یکدیگر) بیش از پنجاه سانتی متر باشد تا جریان هوا از لابه لای آن ها عبور کند.
• قبل از حمل میوه ها به داخل سردخانه ها بهتر است در مرحله سورتینگ (جدا سازی میوه های سالم جهت نگهداری در سردخانه) میوه ها پیش سرمایش داده شوند. همچنین لازم است حتما از میوه های سالم و با کیفیت بسیار عالی جهت نگهداری استفاده گردد.
• در برخی مواقع لازم است روی برخی از میوه ها از عملیات واکسینگ استفاده گردد. به این صورت که لایه نازکی از یک ماده روغنی (واکس) جهت جلوگیری از تبخیر آب داخل میوه و پژمردگی حاصل از آن روی میوه های خاصی زده می شود. این عملیات همچنین به حفظ و بهبود شرایط ظاهری محصول نیز کمک می نماید.
• برخی میوه ها نیز قبل از ورود به سردخانه نیاز به مرحله التیام که همان اصلاح قطعات آسیب دیده میوه و جداسازی برخی از قسمت های آن است دارد.

شرایط ساختمان سردخانه میوه
در دیوار سردخانه ها از پنل های ویژه ای که مخصوص سردخانه هستند استفاده می گردد. همچنین بتن کف سردخانه ها باید به گونه ای خاص اجرا گردد تا از رشد باکتری و قارچ جلوگیری به عمل آید.

 

از   0   رای
0

  نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید مدیر سایت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.